fbpx
NIMFOPLÀSTIA

La nimfoplàstia és una intervenció quirúrgica la finalitat de la qual és corregir les alteracions del desenvolupament normal dels llavis menors mitjançant una nova tècnica, realitzant petites incisions que es suturará amb material reabsorbible que s’anirà eliminant pel propi cos en unes dues setmanes.

En què consisteix la Nimfoplàstia o Correcció dels Llavis Menors?

Consisteix en una intervenció quirúrgica que té per finalitat corregir les deformitats en l’anatomia dels llavis menors mitjançant una tècnica específica on es realitzaran petites incisions que es suturaran amb material reabsorbible que s’anirà eliminant pel propi cos en unes dues setmanes, de manera que els Llavis Menors cicatritzen de forma progressiva i natural.

Es tracta d’una cirurgia que es porta a terme en una clínica o hospital de forma ambulatòria sota sedació endovenosa, normalment. De manera que a les poques hores de la intervenció es donarà l’alta hospitalària. Té una durada aproximada d’1 hora.

És una cirurgia que en moltes ocasions es realitza secundàriament a altres cirurgies d’estètica plàstica.

Qui és la candidata ideal per sotmetre a una Nimfoplàstia o Correcció de Llavis Menors?

La candidata idònia per a la Correcció dels Llavis Menors són totes les dones que bé després dels embarassos, en edats avançades o per causes congènites en noies joves presenten alteracions de grandària, els han crescut els Llavis Menors de manera desproporcionada o bé, són asimètrics, un més gran que l’altre.

També, poden ser aquelles dones que a part d´incomodar la mida dels Llavis Menors els crea molèsties al portar peces ajustades, presenten certa incomoditat i/o dolor al mantenir relacions sexuals o tenen cert complexe al quedar-se nues o al portar biquini.

Com serà la tornada a la normalitat?

Després de la cirurgia de reducció de Llavis Menors és normal trobar-se una mica cansada i adolorida durant uns dies.

Serà molt important el repòs relatiu i l’aplicació de fred local durant les primeres 48h. de la cirurgia. La majoria de les molèsties s’han de controlar sense problemes amb la pauta d’analgèsics i antiinflamatoris que t’haurà prescrit teu cirurgià plàstic.

Hauràs de portar una compresa per controlar el sagnat postquirúrgic, que serà normal si és mínim. És normal tenir una sensació d’inflamació als Llavis menors durant les dues primeres setmanes. No es retiraran els punts ja que s’utilitza sutura reabsorbible hipoalergènica.

Estaràs condicionada durant un màxim de dos o tres dies depenent de l’activitat que realitzis, ja que la zona estarà inflamada encara que no adolorida. No es tracta d’una intervenció dolorosa.

Immediatament després de la Cirurgia de reducció dels Llavis menors veuràs el resultat final. Els resultats són permanents, sense cicatrius perceptibles.

Com es planifica la Nimfoplàstia o Correcció de Llavis Menors?

Durant la primera consulta, el cirurgià plàstic avaluarà la mida i la forma dels llavis menors, la qualitat de la pell i, el teu estat general de salut. Sol·licitarà proves preoperatòries i, un electrocardiograma si cal.

També, t’explicarà quin és el tipus d’anestèsia que s’utilitzarà, la necessitat d’ingressar a la clínica on es realitzarà la cirurgia i els costos de la intervenció.

Hauràs d’exposar les teves expectatives de manera sincera i franca, perquè el cirurgià plàstic et mostri les alternatives disponibles segons les teves necessitats.

El doctor et donarà instruccions sobre com preparar-te per la cirurgia, incloent les pautes a seguir sobre la presa o supressió de medicaments, vitamines, suplements de ferro, aliments, líquids i tabac.

Assegura’t, també que algun familiar o acompanyant pugui acompanyar-te quan se’t doni l’alta i, que en cas necessari, puguin ajudar-te uns dies.

Quines precaucions hauré prendre?
Amb l’objectiu de limitar el risc de sagnat i hematomes hauràs d’evitar prendre en els 7 dies previs al procediment antiagregants plaquetaris com Aspirina, Dipiridamol, Ticlopidina… com també, en els 3 dies previs prendre antiinflamatoris no esteroïdals amb efecte antiagregant com Ibuprofè, Diclofenac, Indometacina, Piroxicam, Naproxè…