fbpx

LA ESPIRULINA COM ALIMENT I LES SEVES PROPIETATS

L’espirulina és una microalga verda-blava que està de moda per les seves propietats nutricionals i per als seus usos terapèutics. La majoria d’empreses utilitzen les microalgues com a estratègia de màrqueting o com a agent colorant. No obstant això, l’espirulina (i els compostos que se’n deriven) mostren potencial per ser utilitzats com a ingredients en el desenvolupament de nous aliments funcionals. S’han formulat diversos productes alimentaris amb espirulina i cada any augmenta la quantitat de nous aliments que es llancen al mercat incorporant aquest recurs valuós.[/vc_column_text]

Diversos estudis d’intervenció en humans han demostrat el potencial de l’espirulina per ser utilitzada en la prevenció o tractament de trastorns relacionats amb la síndrome metabòlica (diabetis mellitus 2, hiperlipidèmia, inflamacions, estrès oxidatiu, hipertensió, obesitat) gràcies a les seves propietats quimiprotectores , antioxidants, antiinflamatòries i antimicrobianes.

No només està de moda, sinó que és una valuosa font de proteïnes, proveeix àcids grassos essencials (p. ex., el gamma linolènic). També té un contingut excepcionalment alt de vitamina B12, és considerada una bona font de betacarotè, ferro, calci i fòsfor. Encara més, s’ha demostrat que l’espirulina té una bona acceptació organolèptica, cosa que li confereix un gran potencial per considerar-se com a suplement nutricional i, finalment, no s’han reportat toxicitats cròniques ni agudes, fent-la segura per al consum humà.

[/vc_column][/vc_row]

Com puc incloure l’espirulina a la meva dieta?

Podem trobar espirulina de forma dessecada, en pols o en forma de tauletes, encara que també pots aconseguir-la fresca, però és molt complicat al mercat actual. Per incloure-la a les teves receptes et recomanem utilitzar espirulina en pols, ja que és molt més senzill afegir-la a les teves amanides, batuts i/o postres.

Podeu començar amb el consum de l’espirulina amb un smoothie i afegir una petita quantitat d’aquest ingredient per anar acostumant-vos al vostre sabor. Combinar-ho amb una mica de fruita pot ajudar-te, a més augmentaràs el contingut de vitamines i minerals.

Per exemple smoothie de nabius, plàtan, suc de taronja i espirulina. També podeu afegir-la al cafè amb llet, fer un púding de chía amb iogurt, una mica d’espirulina i coronar-ho amb fruits vermells i unes figues que endolceixen l’elaboració. O pots atrevir-te amb una recepta més completa, un smoothie bowl amb espirulina, plàtan, kiwi, a més de fruita seca. També pots afegir-la a les teves receptes de pancakes saludables, porridge de civada, crêpes…etc.