30 juny
Dejuni intermitent: què has de saber?
El dejuni intermitent consisteix en menjar durant unes hores específiques al dia i dejunar la resta del temps. Bàsicament es tracta d’una restricció de la finestra d’alimentació.
El dejuni intermitent és una eina de dietètica molt útil per guanyar flexibilitat metabòlica i per controlar la gana. Per això, s’utilitza molt per la pèrdua de pes. No obstant, sempre és recomanable estar assessorat per un Dietista-Nutricionista -un servei que t’oferim a Cànons Clinics-, ja que augmenta considerablement les probabilitats d’èxit.
Una manera d’introduir el dejuni intermitent, és reduir la finestra d’alimentació a poc a poc, mentre augmenta la del dejuni. Per exemple, començar amb períodes d’alimentació de 10-12 hores i anar reduïnt fins les 8 hores, inclòs arribar a dejunar 24 hores.
Existeixen diferents tipus de dejuni, encara que els més habituals són:
- Periodicitat diària (16:8). Es tracta d’un dejuni de 16 hores i la realització d’ingestes durant 8 hores.
- Periodicitat setmanal (5.2). Consisteix en menjar de manera normal durant 5 dies a la setmana i dejunar 2 dies, seguits o no. Durant els dos dies es permet menjar entre 500-1000 calories, ja siguin repartides o en un sol àpat.
- Dejuni en dies alterns. Es tracta de dejunar dia sí i dia no. Sense normes estrictes: pots fer el dejuni de 24 hores o menjar com en el protocol 5.2.
Quins són alguns dels potencials beneficis del dejuni intermitent?
- Prevenció de la malaltia coronària i de la diabetis tipus 2.
- Millora la sensibilitat a la insulina i la pressió sanguínea.
- Major pèrdua de grassa en persones amb sobrepès/obesitat.
- Millora el perfil lipídic, l’estrés oxidatius i l’envelliment.
Per a més informació, pots contactar amb l’equip de Cànons Clinics trucant al 938 60 60 60, enviant un WhatsApp al 683 270 709 o un correu electrònic a [email protected].