13 jul.
Beneficis del cacau en nutrició saludable
És un aliment calòric que aporta importants nutrients i components bioactius que aporten certs beneficis per a la nostra salut. El cacau s’obté a través de les faves de cacau, una planta d’origen americà.
Podem trobar diverses elaboracions amb cacau, això sí, cal tenir en compte que no cal passar-se de la ratlla, encara que sigui un aliment d’allò més saludable.
El recomanable és prendre 1-2 unces a el dia (10-15g) de xocolata negra superior al 85% de cacau. El cacau és un greix saludable que ens aporta:
- Sacietat
- Energia
- Bacterias bones per al nostre intestí
- Antioxidant
Per això quan més negre sigui la xocolata (més quantitat de cacau) saciarà més, ja que té més quantitat de greix saludable. A més, menys quantitat de sucre tindrà.
Altres greixos saludables que podem introduir en la nostra alimentació són:
- Peixos blaus (sobretot els peixos de mida petita)
- Alvocat
- Fruits secs i llavors
- Oli d’oliva verge extra
Què passa si evites els greixos bons com el cacau?
- Menor sacietat
- Colesterol de mala qualitat i hormones que veuran la seva funció disminuïda
- Pitjor inmunitat, ja que el cacau ajuda a les nostres bacteris intestinals “bones”
- El metabolisme va més lent