fbpx
Cirujano plástico médico estético haciendo formación continuada

“Més ràpid!”. Importa tant la formació continuada en cirurgía y medicina estètica?

Coneixes l’Alícia al país de les meravelles?

En una part del conte original de Lewis Carroll, l’Alícia està parlant amb la Reina Vermella. De sobte, i sense saber gaire bé com, comencen a córrer a tota velocitat.

“Més de pressa, més de pressa!”, crida la Reina davant d’una Alícia confosa. Per més que corrien, els arbres i els objectes dels voltants romanien immòbils. Com si no estiguessin avançant.

Quan finalment s’aturen, la Reina li explica: “Aquí, com veus, cal córrer tant com una pugui per romandre al mateix lloc. Si es vol arribar a una altra banda, cal córrer almenys dues vegades més ràpid”.

 

 

Com a metges tenim l’obligació de formarnos

A ningú li és aliena la constant evolució de la medicina.

És tan vertiginosa que, quan ja domines una tecnologia o la manera d’aplicar un producte, les companyies ja ens estan presentant una novetat que supera l’anterior. O es publica nova evidència que revela una millor manera d’actuar.

En aquest context, o “corres” per seguir al teu lloc o et quedes enrere.

Aquí la formació continuada té un paper clau. En concret, en la cirurgia i la medicina estètica, és tal el nivell d’exigència i competència, que és bàsica si aspires a l’excel·lència en la teva atenció.

“Si vols arribar a una altra part”, com diria la Reina Vermella.

Fixa’t que el propi codi deontològic mèdic menciona que “la formació mèdica continuada és un deure deontològic, un dret i una responsabilitat de tots els metges al llarg de la seva vida professional” (article 77.1, versió 2022).

No és una cosa opcional.

Deixar d’actualitzar-se és negar als nostres pacients l’avenç científic, la qual cosa pot girar fàcilment en contra nostra. Més avui dia amb les xarxes socials, en les quals és molt senzill veure com altres clíniques sí que estan a l’avantguarda.
Així ho entenem a Cànons Clinics i és el que ens ha ajudat a créixer durant els nostres 20 anys d’experiència. Considerem que és el que ens diferencia.

 

 

El temps és or: la formació ha de ser de qualitat

Societats científiques

Sempre s’ha dit allò que el coneixement no ocupa lloc, però avui ens enfrontem a un excés d’informació i a una manca de temps.

Cal triar bé com ens mantenim al dia.

    • Les diferents societats científiques, com la SECPRE, solen proporcionar múltiples opcions de qualitat per a la formació continuada: congressos, cursos, revistes…
    • La ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) també posa molt d’èmfasi en això, sobretot per a residents i cirurgians joves.
    • Menció destacada per al Congrés de la Societat Espanyola de Làser Mèdic Quirúrgic (SELMQ). Un dels més tecnològics que podem trobar actualment a Espanya, i amb un nivell altíssim de ponents.

Indústria i professionals: un “win to win”

Algunes companyies tenen una especial sensibilitat amb la formació dels seus clients. Organitzen sovint cursos d’actualització que ens faciliten estar al dia dels últims tractaments i protocols que podem oferir als nostres pacients.

Aquests esdeveniments (també els de les societats científiques) són a més un camp on floreixen oportunitats de negoci, de col·laboració i fins i tot d’amistat. El networking hi és sempre present.

A Cànons Clinics creiem que aquesta sinergia entre metges i indústria és un “win to win” que permet a totes dues parts anar creixent al seu nivell.

Junts arribem abans i més lluny.

Ser ponent també és molt enriquidor.

Quasi s’aprèn més ensenyant que sent ensenyat.

D’una banda, compartir els teus treballs o el teu coneixement et motiva a estar actualitzat. És molt emocionant, millora la teva reputació i, a més, les formacions són un aparador perfecte per donar a conèixer la teva clínica més enllà de les teves fronteres.

D’altra banda, t’obliga a ordenar el que saps per expressar-ho d’una manera efectiva. Interioritzes tot més i després és més fàcil traslladar-ho a la consulta.

L’equip de Cànons Clinics estem molt compromesos en aquest aspecte. El Dr. Víctor Hernàndez Machado participa activament en congressos mèdics, webinars, cursos, jornades, etc.

 

 

El pacient: el gran beneficiat de la formació continuada

Els pacients evidentment són la prioritat.

Encara que hi hagi actors que insisteixin a banalitzar el sector de la cirurgia plàstica i medicina estètica, mai no podem oblidar que estem aquí per i per a la seva salut.

Com repercuteix en ells que l’equip estigui actualitzat?

    • Millors resultats: reben tractaments novedosos més eficaços i segurs.
    • Senten més confiança i tranquil·litat: la seva satisfacció general augmenta.
    • Obtenen una atenció més professional i eficient.

Més enllà de l’impacte econòmic que això té a la clínica (major recurrència i boca a boca), per al metge és molt gratificant.

Res no omple més que saber que estàs oferint-los el millor possible.

Per tot el que s’ha dit, a Cànons Clinics donem una enorme importància a la formació continuada. És un dels nostres pilars bàsics.

Si tens interès a contactar amb nosaltres, ho pots fer aquí.

 

Imatge frontal de Dr. Víctor Hernàndez Machado. Director mèdico de Cànons Clinics

Dr. Víctor Hernàndez Machado. Director mèdic de Cànons Clinics

Cirurgià plàstic especialista en cirurgia facial i contorn corporal, amb experiència al sector privat des del 2001. Advoco per una cirurgia i medicina estètica honrada en què els resultats millorin, no canviïn.

Metge col·legiat a Barcelona núm. 30493, membre de la SECPRE i secretari general de la Societat Espanyola de Làser Mèdic Quirúrgic (SELMQ).

Currículum. LinkedIn.