fbpx
Implants Motiva: opinió mèdica, revisió, abans i després

Per què recomano els implants Motiva a Cànons Clinics? Opinió mèdica

Hi ha moltes marques de pròtesis mamàries, i cada professional té les seves preferències. Això planteja la pregunta: quina és millor? A Cànons Clinics, he estat recomanant els implants Motiva als meus pacients des del 2016. T’explicaré què ofereixen, la meva opinió sincera com a cirurgià plàstic, i un cas molt bonic que hem tingut.

 

 

Són bons els implants de Motiva?

Què ofereixen aquests implants mamaris en comparació amb altres marques?

Primer, m’agradaria aclarir el següent.
A Espanya, els implants mamaris es consideren dispositius mèdics. Per tant, per a ser comercialitzats, han de tenir el marcatge CE, una certificació que garanteix que compleixen tots els requisits de qualitat establerts per la llei.
Les agències reguladores han après dels errors del passat…
Amb això, vull dir que marques populars com Mentor o Polytech, que, igual que Motiva, tenen el marcatge CE, poden oferir molt bons resultats en mans qualificades. No pretenc posar-les en mal lloc.
Dit això, en la meva opinió, els implants Motiva destaquen per 5 raons:

    • Sensació natural. “És com si no portés res, sembla que formen part de mi.” Aquest és el comentari més freqüent de les pacients que hem operat amb aquests implants.
    • Pròtesis ergonòmiques. A més dels implants rodons i anatòmics habituals, Motiva ha creat els ergonòmics. Estan dissenyats per aconseguir un aspecte, una sensació i un moviment molt més propers als d’un pit natural.
    • Taxa de complicacions molt baixa gràcies a la millora en la biocompatibilitat. La qualitat de la seva càpsula hi juga un paper molt important. Els implants Motiva són els únics que ofereixen una superfície nanotexturada. Deixa’m que t’ho expliqui.
    • Gran inversió en R+D. Establishment Labs (l’empresa fabricant) destina recursos importants a la investigació i desenvolupament de pròtesis més segures i naturals. Han publicat múltiples estudis científics.
    • Prioritzen la formació mèdica. L’empresa inverteix molt en la formació de cirurgians plàstics com nosaltres que utilitzem Motiva, assegurant una tècnica quirúrgica impecable. Això impacta directament en la satisfacció dels pacients.

 

Biocompatibilitat millorada: Què significa?

Un breu repàs.

Quan inserim una pròtesi al pit, el cos la reconeix naturalment com un objecte estrany. Com a resultat, desencadena una resposta immune i l’aïlla en una càpsula de teixit fibrós (això sempre passa).

Amb el temps, aquesta càpsula pot endurir-se, contraure’s i causar el que es coneix com a contractura capsular. Un factor important en el desenvolupament d’aquesta complicació és la superfície de l’implant, que pot ser llisa o texturada (aspra).

Què passa?

S’ha observat que les superficies texturades estan associades amb una menor incidència de contractura capsular (és més freqüent amb les superfícies llises). També s’adhereixen millor al teixit, reduint la probabilitat que la pròtesi es mogui o es giri.

Tanmateix, s’ha de tenir en compte el nivell de texturització.

Els implants macrotextura semblen provocar una resposta inflamatòria excessiva. Això comporta un risc més elevat de dolor, seroma, infeccions, dobles càpsules i limfoma (això s’està investigant).

Motiva va ser la primera marca a introduir una superfície nanotexturada per prevenir aquests problemes. Un gran avenç al meu parer.

Aquestes superfícies generen una resposta inflamatòria reduïda i promouen la formació d’una càpsula saludable al voltant de l’implant. S’integren millor al teixit mamari, o dit d’una altra manera, són més biocompatibles.

Per això la seva taxa de complicacions és tan baixa.

Tot i que és cert que Motiva no té un llarg historial (es van llançar el 2010) i falta seguiment a llarg termini, els estudis fins ara són molt favorables, i la majoria dels cirurgians que els utilitzen no estan experimentant problemes amb ells.

 

Ergonomix2: la innovació més gran en implants mamaris

Abans estava parlant dels esforços que Establishment Labs dedica a la innovació.

Un exemple clar d’això són els implants ergonòmics Motiva Ergonomix2 (una versió millorada dels Ergonomix). Al meu parer, una de les innovacions més importants del sector en els darrers anys.

Per què?

    • Proporcionen un moviment molt orgànic al pit. Tot i que són implants rodons, visualment i sensorialment s’assemblen als anatòmics. Tant si estàs estirada com de peu, adopten una forma molt similar a la del teixit mamari natural.
    • Permeten una cicatriu gairebé imperceptible. Plens d’un gel de silicona especial, poden inserir-se al pit a través d’una incisió mínima (tècnica Minimal Scar). 2-3 centímetres… Gairebé la meitat de la mida habitual.
    • Afavoreixen una millor recuperació postoperatòria. Gràcies a la tècnica MinimalScar, el procediment és menys traumàtic per als teixits i ajuda a accelerar el procés de recuperació.

Tot això, combinat amb una alta biocompatibilitat, permet aconseguir un resultat increïblement natural i satisfer les necessitats d’un ampli ventall de pacients.

Per això, a les Clíniques Cànons defensem fermament l’ús dels Ergonomix2.

YouTube video

 

 

La nostra experiència a Cànons Clinics amb els implants Motiva.

Al voltant del 80% dels implants que utilitzem són Motiva

Des que els vam introduir el 2016, hem recomanat els implants Motiva com a primera opció a centenars de dones:

Forma, projecció, mida… Avaluem cada pacient de manera individual per triar el tipus de pròtesi més adequat.

Els resultats fins ara han estat fantàstics.

 

Pacient operada amb pròtesis Motiva: abans i després.

Et mostro un cas molt bonic que hem tingut a la nostra clínica.

Pacient que portava anys sense sentir-se a gust amb el seu pit. Després d’una valoració diagnòstica exhaustiva, vam realitzar:

    • Augment de pit amb implants ergonòmics Motiva (Ergonomix2, 325 cc, perfil moderat), triats segons els seus desitjos i anatomia.
    • Via submamària + Dual Plane + Cicatriu mínima. Una incisió de 3 cm al plec submamari i col·locació de les pròtesis en un pla submuscular parcial. Més segur que la via periareolar i els plans totalment subglandular i submuscular.
    • Tècnica No Touch. Inserim l’implant utilitzant una màniga estèril que evita el contacte amb la pell de la pacient i els guants del cirurgià. Això redueix el risc d’infecció (la principal causa de contractura capsular segons estudis).
    • Durada del procediment: 75-90 minuts. Cirurgia ambulatòria realitzada als nostres quiròfans a Cànons Clinics.
    • Vida normal després de 7 dies amb cures bàsiques com evitar aixecar pes i l’esforç físic. Retorn al gimnàs després de 8 setmanes per a la part inferior del cos i 12 setmanes per a la part superior. Sujetador ortopèdic durant 1 mes.

Avui, la pacient està contenta amb la nova aparença del seu pit. Ha guanyat molta confiança en si mateixa i es veu genial amb qualsevol vestit. Nosaltres també estem contents d’haver-la ajudat a fer aquest pas tan important.

Dóna un cop d’ull a les seves imatges d’abans i després.

Augment de pit Barcelona amb implants ergonòmics Motiva abans i desprésPròtesi Motiva ergonomix2 abans i després
Augment de pit amb pròtesis Motiva ergonomix2 abans i desprésImplants ergonòmics Motiva abans i després

 

 

Preguntes Freqüents sobre els Implants Motiva

Quants anys duren els implants Motiva?

Hi ha la creença que els implants només duren 10 anys…

Això no és exactament així. És cert que no són eterns i que els pacients que es van sotmetre a la cirurgia molt joves necessiten un recanvi tard o d’hora. Tanmateix, en la majoria d’aquestes cirurgies secundàries, les pròtesis apareixen intactes.

Les raons per reoperar solen ser estètiques o per una contractura capsular (la qual cosa no implica que l’implant estigui trencat).

No és possible donar una data exacta de caducitat. Al final, depèn de molts factors que a vegades ni tan sols tenen relació amb la pròtesi en si.

Et puc dir que els implants Motiva estan fets d’un gel de silicona cohesiu. Aquest gel s’adhereix als components del recobriment, creant una estructura molt compacta.

Són molt resistents.

 

Quina garantia ofereixen?

Totes les pròtesis Motiva inclouen:

  • Una política de recanvi de 10 anys contra contractures capsulars (graus Baker III i IV). Si experimentes aquesta complicació durant aquest període, Establishment Labs et proporcionarà recanvis gratuïts (dos si cal canviar ambdós implants).
  • Garantia de per vida contra ruptures durant tota la vida útil de l’implant. Si es trenca, rebràs un nou implant (dos si és necessari) sense cap cost.

Depenent del tipus de pròtesi, l’empresa ofereix opcions addicionals. Pagant una quota extra, si després dels primers 2 o 5 anys necessiten ser reemplaçades a causa d’una ruptura o contractura capsular, et proporcionaran assistència financera per a la cirurgia.

En certs casos, aquesta garantia addicional és gratuïta durant el primer any.

Les Ergonomix2® l’inclou durant 5 anys.

 

On es fabriquen?

Establishment Labs fabrica les pròtesis Motiva a Costa Rica. Vaig tenir l’oportunitat de visitar-los el 2023, i la feina que fan allà és increïble.

Dr. Víctor Hernàndez Machado a les instal·lacions d'Establishment Labs on fabriquen les pròtesis Motiva

Aquí estem, diversos cirurgians (jo sóc el segon per la dreta), just
abans d’entrar a la zona de fabricació d’implants.

 

 

En conclusió, què en penses dels implants Motiva?

A llarg dels meus 25 anys de carrera professional com a cirurgià plàstic, he estat testimoni dels diversos avenços que s’han fet en aquest camp.

Avui en dia, en la meva opinió, les pròtesis Motiva es troben entre els millors implants mamaris del mercat. És una marca molt bona. I encara que altres empreses també són molt competents, crec que Establishment Labs opera de manera molt diferent.

Fa molt temps que fan les coses molt bé, i el seu futur és molt prometedor. Són responsables dels implants de 6a generació.

La seva obsessió per la innovació i per oferir resultats cada vegada més segurs i naturals s’alinea perfectament amb la nostra filosofia a Cànons Clinics. Això és quelcom que potser falta a aquestes altres marques més establertes al mercat, que són menys proactives.

A més, és una empresa molt enfocada a la formació de professionals mèdics, la qual cosa ens ajuda a aconseguir un alt grau de satisfacció en cada pacient.

Estem molt satisfets.

Si estàs considerant una cirurgia mamària amb pròtesis Motiva, estaré encantat d’atendre’t a la nostra clínica a Barcelona o a Granollers. Resoldré qualsevol dubte que tinguis i avaluaré el teu cas.

Pots demanar una cita trucant-nos o escrivint-nos per WhatsApp al 683 27 07 09, o bé omplint el formulari de contacte accessible des d’aquest botó:

 

Demana hora

 

 

Més informació

Si vols aprofundir més, pots visitar el lloc web de Motiva o aquestes referències:

    • Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. Implants mamaris [Internet]. AEMPS; 2021 [citada l’11 de setembre de 2024]. Font.
    • Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica. Cirurgia mamària [Internet]. SECPRE [citada l’11 de setembre de 2024]. Font.
    • Doloff JC et al. La topografia de la superfície dels implants mamaris de silicona media la resposta del cos estrany en ratolins, conills i humans. Nat Biomed Eng. 2021 Oct;5(10):1115-1130. Font
    • Quirós MC, Bolaños MC, Fassero JJ. Resultats prospectius a sis anys de l’augment mamari primari amb implants de superfície nano. Aesthet Surg J. 2019 Apr 8;39(5):495-508. Font
    • Botti G, Botti C, Ciancio F. Experiència clínica d’un únic centre amb implants mamaris Ergonomix. Aesthet Surg J. 2022 Apr 12;42(5). Font.

 

Dr. Víctor Hernàndez Machado. Director mèdic de Cànons Clinics

Cirurgià plàstic especialista en cirurgia facial i contorn corporal, amb experiència al sector privat des del 2001. Advoco per una cirurgia i medicina estètica honrada en què els resultats millorin, no canviïn.

Metge col·legiat a Barcelona núm. 30493, membre de la SECPRE i secretari general de la Societat Espanyola de Làser Mèdic Quirúrgic (SELMQ).

Currículum. LinkedIn.