04 febr.
Lifting Frontal
A medida que las personas envejecemos, los factores genéticos, el efecto de la gravedad, la exposición solar, el estrés diario… producen en la cara determinados signos de envejecimiento, agravado por malos hábitos como el tabaco y el alcohol.
Los pliegues entre la boca y la nariz se acentúan, el perfil mandibular pierde definición y, el cuello aumenta su flacidez. El Lifting Frontal como intervención se puede realizar aisladamente o, en combinación con otras cirugías de la cara como rinoplastia o blefaroplastia.
¿Quién es el candidato ideal para someterse a un Lifting Frontal?
Los mejores candidatos son aquellos hombres y mujeres en los que la piel del frente ha perdido elasticidad y presenta múltiples arrugas transversales en el frente y, también a nivel de cejas. Un lifting frontal conseguirá aportar un mejor aspecto y una apariencia más joven.
La edad recomendada suele estar entre los cincuenta y los setenta años pero también se realizan liftings en personas mayores de setenta años con excelentes resultados.
¿Podré ver alguna simulación en 3D antes de operarme de Lifting Frontal?
En nuestros centros Cánons Clinics, especializados en Cirugía y Medicina Estética ofrecemos la posibilidad de mostrar mediante un nuevo programa 3D E-Stetix varias simulaciones en tres dimensiones de Lifting Frontal para poder analizar de forma personalizada y, según criterio médico todos los aspectos que desees mejorar sólo haciendo unas fotografías previas, donde podrás hacerte una idea, siempre aproximada, de cómo quedarás después de la cirugía ya que intervienen muchos factores.
¿En qué consiste el Lifting Frontal?
Los liftings deben ser personalizados. En la consulta tu cirujano analizará tu rostro, tu calidad cutánea y tu estructura ósea y te comentará las posibilidades que la cirugía te ofrece.
Básicamente, se basa en una intervención quirúrgica que trata las arrugas del frente, entrecejo como también, la caída de las cejas. La incisión se realiza en el cuero cabelludo quedando escondida en la espesura del cabello.
También pueden aplicarse técnicas endoscópicas, que no requieren tanta cicatriz, pero sólo en determinados casos.
El lifting consiste básicamente en tensar las capas musculares y la piel, retirando el tejido sobrante. Una vez concluido, las heridas se cierran dejando temporalmente unos pequeños drenajes debajo de la piel para que no se acumule ningún exudado o sangre. Por último, se colocará un vendaje.
El lifting debe ser realizado en una clínica autorizada puesto que se realiza con sedación o, anestesia general dependiendo de cada caso en particular.
La estancia en clínica dependerá del tipo de anestesia y, de la extensión del lifting, normalmente suele ser de una noche de ingreso.
¿Cómo será la vuelta a la normalidad?
El postoperatori no sol ser dolorós. Les molèsties que normalment apareixen es solen controlar bé amb els analgèsics habituals. L´’embenat i els drenatges normalment es retiren en 24 a 48 hores.
Els primers punts es retiren cap a la setmana i, els punts del cuir cabellut i / o les grapes una mica més tard.
És normal que es tingui una sensació de hiposensibilitat facial, aquesta sensació és transitòria i, desapareix en unes quantes setmanes. Considera com a normal que la cara estarà inflamada i, amb hematomes, aquest aspecte només durarà entre 10 i 15 dies, aproximadament.
És aconsellable que facis repòs relatiu durant les dues primeres setmanes i, que evitis els exercicis o, activitats violentes durant almenys les dues setmanes següents a la cirurgia. La pell de la cara necessitarà cures específiques i, no hauràs exposar-la al sol o, a raigs UVA durant almenys tres mesos.
Al principi, pots sentir-te preocupada / o per l’aspecte de la cara, pensa que la majoria de les persones tornen a una vida normal, incloent el treball, a partir de les dues setmanes depenent de cada cas. A partir de la tercera setmana, el teu aspecte serà molt millor. Si has de tornar a treballar, pots aplicar maquillatge per amagar els possibles morats que puguin persistir.
En aquest període la inflamació es normalitza i desapareixen els hematomes. Les cicatrius tarden algunes setmanes més en dissimular, però finalment es fan pràcticament imperceptibles.
Les perspectives del Lifting Frontal són bones especialment si ets conscient que els resultats no s’aprecien de manera immediata.
Com em planifico el Lifting Frontal?
El teu cirurgià t’explicarà quina tècnica s´utilitzarà en el teu cas en particular, així com l’anestèsia més aconsellable.
No deixis de preguntar al teu cirurgià plàstic qualsevol dubte que tinguis sobre la cirurgia, també has de pensar detingudament en les teves expectatives i, transmetre-les al teu cirurgià.
El doctor t’indicarà quins passos has de seguir per preparar la intervenció. També comprovarà tots aquells aspectes mèdics que puguin causar problemes després de la intervenció, com tensió alta no controlada, problemes de coagulació, etc. Comenta-li si estàs prenent algun tipus de medicació, especialment aspirines o, qualsevol medicament que pugui afectar la coagulació de la sang.
Hauràs de seguir acuradament les pautes que et faciliti el cirurgià plàstic, fet que t’ajudarà en gran mesura a que la cirurgia es desenvolupi millor. Si ets fumador / a és fonamental que almenys quatre setmanes abans i, després de la intervenció deixis de fumar. El tabac dificulta que la sang flueixi cap a la pell i, pot interferir en la recuperació de les cicatrius.
Si tens els cabells curts és recomanable que els deixis créixer abans de la intervenció, ja que el cabell llarg ajuda a amagar les cicatrius de la cirurgia.
Quan el lifting s’hagi realitzat recorda que tant si has estat ingressada o, ha estat una cirurgia ambulatòria hauràs de comptar amb ajuda tant per tal que porti a casa com per ajudar-te a casa durant els primers dies.
Quines precaucions hauré prendre?
Amb l’objectiu de limitar el risc de sagnat i hematomes hauràs d’evitar prendre en els 7 dies previs al procediment antiagregants plaquetaris com Aspirina, Dipiridamol, Ticlopidina… com també, en els 3 dies previs prendre antiinflamatoris no esteroïdals amb efecte antiagregant com Ibuprofè, Diclofenac , Indometacina, Piroxicam, Naproxè…